Interjú: Rózsa Orsolya, Head of HR, Medi Radiopharma Kft.

A Karitatív Csapatépítés mögött rengeteg sikersztori sorakozik fel. Mi lehet a kulcs az elégedett ügyfelek és az emlékezetes programok között? Interjúnk során olyan kérdésekre igyekszünk választ adni, ami a legtöbb megrendelő fejében megfordulhat. A Medi Radiopharma KF- vel eltöltött napról kérdeztük Rózsa Orsolyát (Head of HR), ahol a vállalat dolgozói babaházakat és lovagvárakat építhettek érdi és budaörsi gyermekintézményeknek.

Hogy jött az ötlet, hogy karitatív jellegű csapatépítést tartsatok?

„Cégünk mindennapjaiban fontos érték, hogy odafigyeljünk egymásra és segítsük egymást, ezáltal összetartó közösséggé váljunk. Évente két alkalommal tartunk csapatépítőt, amelyeken az előre tervezett programelemeken túl teret adunk a kötetlen beszélgetéseknek is. Néhány éve született meg bennünk az elhatározás, hogy karitatív programot válasszunk és tegyünk valamit a közös jó érdekében is.”

Volt-e valami előzetes elvárás a csapatépítővel szemben?

„Extra elvárást nem támasztottunk az alkalommal kapcsolatban. Igényeink voltak természetesen, amit minden csapatépítő kapcsán megfogalmazunk: legyenek közös programok, legyen idő a kötetlen beszélgetésre, miközben jól érezzük magunkat.”
 

Mi alapján választottatok programot?

„A választás nem volt könnyű, hiszen ekkora méretű vállalatnál nehéz mindenki számára megfelelő programot találni. Ami számunkra fontos volt, hogy gyermekeknek szerettünk volna segíteni. A Karitatív Csapatépítéssel lehetőségünk adódott, hogy Budaörsön és Érden is babaházakat és lovagvárakat készítsünk a rászorulóknak miközben gyakorlatilag kikapcsolódtunk.”

Hogy érezték magukat a kollégák, illetve volt-e valami, ami meglepően jó volt, vagy várakozáson felüli?

„Munkatársaink nagyon jól érezték magukat. Eleinte volt néhány ellenérzés és voltak kételyek, amelyeket a program már szinte érkezéskor eloszlatott. Páratlan lehetőség volt, ami minden igényt és egyéni elvárást felülmúlt. Mi sem bizonyíthatja jobban, hogy az alkalom végén a csapat személyesen megköszönte a részvételt. Szinte már-már leírhatatlan az érzés, hogy a mi kétkezi munkánkkal egy hosszútávú és mások számára boldogságot okozó eredményt alkothattunk! A végeredmény önmagáért beszélt, hiszen a kollégák elégedett mosollyal zárták a napot, s az elkészült lovagvárak és babaházak méltó tulajdonosokhoz kerülhettek.”

Milyen volt az utóhatása a rendezvénynek a kollégák körében?

„A csapatépítő után pozitív visszajelzések érkeztek munkatársainktól és a mai napig beszédtéma közöttük a karitatív csapatépítő programunk. A további csapatépítő rendezvényeinkkel kapcsolatos elvárásokat minden bizonnyal magasra helyezte a Karitatív Csapatépítés.”

Hogyan látod, változott-e a csapatösszetartás?

„A közös alkotás egy jó cél érdekében – melynek során közös gondolkodásra és a precíz munkavégzésre volt szükség – mindenképpen pozitívan hatott a csapatra. Bízunk abban, hogy élményeiket kamatoztatni tudják, amikor a mindennapokban egymás felé fordulnak.” 

Tudni lehet mi lesz a következő program?

„Még biztosat nem tudunk, de a karitatív vonalat mindenképpen folytatni fogjuk.”

Rózsa Orsolyát ezek után a Karitatív Csapatépítéssel kialakult kapcsolatról és a program leszervezéséről kérdeztük. 

Milyen volt velünk a közös munka?

„Fantasztikus volt a közös munka, a kommunikáció gördülékenyen és az elvárásoknak megfelelően, zökkenőmentesen történt. Minden a megbeszéltek szerint alakult. Külön kiemelném a professzionalizmust és a rugalmasságot.”

Miért ajánlanád másoknak is ezt a fajta csapatépítést?

„Úgy gondolom, hogy a karitatív céllal megvalósuló közös programok jó lehetőséget kínálnak más cégek számára is. A munkatársak a kreatív feladatok kivitelezése során megtapasztalhatják az együtt alkotás örömét, személyesebbé válhatnak az emberi kapcsolatok, könnyebbé válhat számukra az együttműködés. A karitatív programunk során mindenki megtalálta a magához illő tennivalót és minden kényszer nélkül, felszabadultan alkothatott.”