Karitatív csapatépítés
NYÍLT NAP

Szakmai partner az EY
eylogo

Betekintés az ESG világába

2024. március 6.

ESG

Program

Te is hallottál már a 2024.01.01-től hatályos ESG törvényről?

A törvény célja a fenntartható finanszírozás és a vállalati társadalmi felelősségvállalás ösztönzése, melynek keretében ESG adatszolgáltatási kötelezettségeket és éves ESG beszámolókat ír elő a cégek számára. Hogyan érint ez Téged és hogy tudsz segíteni a vállalatodnak ESG programokkal?

 Tudj meg többet és tedd fel kérdéseidet! 

A férőhelyek száma limitált!

Lukács Ákos

EY Magyarország, Partner, Klímaváltozási és Fenntarthatósági Szolgáltatások

Lukács Ákos 2012 és 2016 között klímapolitikai főosztályvezetőként dolgozott a közigazgatásban, ahol többek között az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) volt a hazai kapcsolattartója és a Párizsi Klímaegyezmény tárgyalója. Közreműködött a Budapesti Értéktőzsde által kidolgozott ESG Útmutató elkészítésében, és projektvezetőként vállalat szerepet az EBRD és EU finanszírozta Fenntartható Tőkepiaci Stratégiájának kialakításában, amely a Magyar Nemzeti Bank és a hazai projekt-kedvezményezettek számára készült.

Az EY-hoz 2022 áprilisában csatlakozott a Klímaváltozási és Fenntarthatósági Szolgáltatások terület vezetőjeként.

Lukács Ákos számos hazai és európai nagyvállalatot segít és segített fenntarthatósági stratégiájának és jelentésének kialakításában, megvalósításában. Támogatott bankokat zöld keretrendszerek-, hitel-, kötvény-, és jelzáloglevél termékek kialakításában és ezek kibocsátásának lebonyolításában. Nagy tapasztalattal rendelkezik olyan, úgynevezett „nem pénzügyi jelentések” készítésében, amelyek bemutatják a vállalatok környezetre gyakorolt hatását, ismertetik, hogyan kezelik az érzékeny társadalmi kérdéseket és részletezik a vezetői döntéshozatal folyamatát, majd megfelelő eredmények esetén eljuttatják őket egy ESG minősítésig.

Ákos 2006-ban végzett a Szent István Egyetemen pénzügy-számvitel és EU agrármenedzsment szakirányokon.

Részt szeretnél venni?

A programokra csak cégektől delegált személyek jelentkezhetnek. Regisztrálj a nyílt napra! Töltsd ki az űrlapot!

A program díjmentes, de regisztrációhoz kötött. 

A jelentkezés nem jelent automatikus részvételi lehetőséget, kérlek várd meg a visszaigazoló emailünket.