Idén hangolódj a szeretet ünnepére jótékonysággal

Beköszöntött a december és túl vagyunk az első adventi vasárnapon is. Közeleg a szeretet ünnepe és ilyenkor mindenki sokkal nyitottabb a karitatív akciókra. Az adományozási kedv az egekbe szökik és sokan szívesen önkénteskednek.

Szerencsére egyre több cég is indít jótékonysági akciót, karácsonyi angyalok, cipősdoboz ajándékgyűjtés vagy egyéb formában. Számos lehetőség közül lehet választani és mi is segítünk néhány ötlettel, amik közül akár magánszemélyként is választhatsz.

Ha esetleg idén nem karitatív csapatépítést választott a céged, akkor akár egyedül vagy kollégáiddal össze fogva is segíthetsz.

Kuckó program: https://www.facebook.com/kuckoprogram/

A Kuckó program keretében több, mint 200 család részére gyűjtenek adományt. A csomagokat azok a gyerekek kapják, akik bár otthonban élnek, a karácsonyt a családjukkal tölthetik, szerény körülmények között. Még néhány napig tart a gyűjtés. Azonban nemcsak adomány formájában várják a segítséget, hanem a csomagolásban és kiszállításban is el kell néhány plusz kéz.

Cipősdoboz Akció: http://ciposdoboz.hu/

Még 17 napig lehet leadni a cipősdobozokba csomagolt ajándékokat. Egyszerű a menete, döntsd el, hogy, hány éves kisgyereket szeretnél megajándékozni; kislányt vagy kisfiút, keress egy cipősdobozt és töltsd meg a dobozt csupa-csupa kedves ajándékkal. Csomagold be a dobozod, s add le valamelyik gyűjtőponton. Országszerte lehet csatlakozni a programhoz és nem csak ajándékkal teli dobozokat várnak, hanem üres cipősdobozokat, csomagolópapírt és egy csomó egyéb hasznos kiegészítőt. Továbbá önkéntesként is lehet csatlakozni az ajándékok begyűjtéséhez.

Sapkakötés rászorulóknak: https://karitativcsapatepites.hu/esemenyek/

Mi is szeretnénk minél több embernek segíteni idén, ezért várunk mindenkit December 12-n, aki szeretne egy saját készítésű sapkával örömet szerezni egy gyermekotthonban élő gyermeknek. Kávé és süti mellett kellemes műhely hangulatban megtanítunk sapkát kötni és az elkészült kötött áru egy rászoruló karácsonyát varázsolja szebbé. És még éppen időben sajátíthatod el a kötés művészetét ahhoz, hogy akár a szeretteidnek is készíts sapkát az ünnepekig.

Válassz kedved szerint és tett szebbé mások karácsonyát, hidd el a Tiéd is szebb lesz tőle.

„Egyetlen jótettnek emléke jobban világít miutánunk, mint ezer fáklyának lobogása.” Jókai Mór