Jobb adni, mint kapni

Ki ne tapasztalta volna, hogy néha jobb adni, mint kapni? Egy-egy karácsony során, amikor a személyes ajándék örömkönnyeket csalt a szeretet személy szemébe, vagy amikor egy apró csoki elég volt ahhoz, hogy felviduljon a kolléga… Talán ehhez hasonló, vagy még ennél is nagyobb örömet okoz olyan gyermekeknek segíteni, akik nem nagyon kaptak még ajándékot az életük során.

Pár hete a Dr. Krém céggel kerültünk kapcsolatba, amikor készleten maradt gyermekvitaminokat szerettek volna megfelelő helyre eljuttatni. Szerencsére, közvetítőként beléptünk a láncba és a Fészek Gyermekvédő Egyesülethez szállítottuk el a vitaminokat. Azt gondolom, hogy az alábbi idézet a köszönőlevélből mutatja, hogy mit jelent egy-egy ilyen felajánlás:

“…Szeretnénk HÁLÁNKAT kifejezni Önök felé a gyermekeink számára adományként küldött gumivitamin cukorért! Így tanévkezdésre óriási öröm és igazán nagy segítség volt számunkra. A gyerekek nagyon örültek az ajándéknak, boldogan veszik magukhoz a napi vitamin-adagot – nekünk pedig leginkább arra kell figyelnünk, hogy beosztással éljenek, ne egyenek belőle túl sokat, ne fogyjon el túl hamar a vitamincukor.

„…hűűűű, ez mind az enyém? Megkóstolhatom? Holnap is kapok? Többet nem ehetek? Nagyon finom! Köszönöm szépen!”

Ezek a mondatok hangzottak el a gumi-vitaminok kiosztásakor és talán a fényképeken látszik a gyerekek boldogsága…”

Az átmeneti gyermekotthon igen szerény költségvetésből gazdálkodik, mely a hétköznapi kiadásokat fedezi. Minden egyéb dolgot, mint például a vitaminok, adományokból vagy felajánlásból tudnak megoldani.

Nemcsak a gyerekek és a gyermekotthon, hanem a Dr. Krém teljes csapata és Mi is örülünk, hogy a lehető legjobb helyre kerültek a vitaminok.