Jótékonykodj a barátaiddal

Valójában a jótékonysági programok is lehetnek szórakoztatók.

Tavaly a barátaim körében bedobtam az ötletet, hogy süssünk süteményt gyermekotthonoknak karácsonykor, hangolódjunk így közösen az ünnepekre. Nem várt lelkesedést tapasztaltam és viszonylag gyorsan összehoztuk a közös programot, és segítettünk is egy otthonnak.

Amikor kiszállítottam az elkészült karácsonyi linzereket, akkor tudtam meg, hogy a legjobbkor jött, mert a karácsonyi ünnepségre nem volt ideje sütniük az otthon munkatársainak, így legalább került sütemény az ünnepi asztalra. Szívszorító volt hallani, ugyanakkor nagyon örültünk, hogy ilyen jó helyre került a szívvel-lélekkel készült sütemény.

És a csavar még csak most jön, idén már a barátaim kérdezték, hogy ugye most is lesz közös sütés. Ők már nagyon várják, mikorra szervezem? Sőt, szeretnék kidíszíteni a süteményeket és megduplázódott az önként jelentkezők száma. Idén még több mézeskalács kerül ki a konyhánkból.

Tapasztalataim szerint az iskolás éveket követően, felnőtt korban egyre nehezebb baráti összejöveteleket összehozni, mindenki száz felé szakad és semmire sincs ideje. Egy-egy ilyen közös program, azonban nagyon gyorsan feltölti az embereket.

A karácsonyi közös hangolódás során meghitt hangulatban, nevetés közepette, igazán hasznosan tölhetjük az időt. Az édes illet, a mókás hangulat és a közös élmények még közelebb hozzák egymáshoz a barátokat. És meglepő módon, senki sem ad kostolót a párjának, hogy minél több sütemény jusson a gyerekeknek. A tavalyi közös emlékek még ma is mosolyt csalnak az arcunkra és már alig várjuk az ideji jótékonysági akciónkat. 😊