Kik élnek az átmeneti gyermekotthonokban?

Én magam is meglepődtem, hogy milyen esetben kerülnek gyermekek átmeneti otthonokba.

Ki tudja mi történik azzal a gyermekkel, akinek hirtelen kórházba kerülnek a szülei egy baleset folytán, vagy ideiglenesen nem tudja ellátni a gondozását a vérszerinti családja? Ilyenkor kerülnek a gyermekek átmeneti otthonba.

Gyermekek átmeneti otthonában az a családban élő gyermek helyezhető el, aki átmenetileg ellátás és felügyelet nélkül marad, vagy akinek az ellátása a család életvezetési nehézségei miatt veszélyeztetett. A gyermek elhelyezése a szülői felügyeletet gyakorló szülő vagy más törvényes felügyelő kérelmére vagy beleegyezésével történhet, ideiglenes jelleggel.

Az ideiglenes jelleg nagyon fontos, ez alapján a gyermek kevesebb, mint egy éver tölthet átmeneti otthonban. (Kivételes esetekben ez lehet hosszabb időszak is.) Mivel egy átmeneti időszakban nyújtanak segítséget, így nincsenek állandó lakók, rövid időt töltenek itt a gyerekek. Így talán a gyermekek átmeneti otthonának a legfontosabb feladata, hogy segítsenek a gyermek családjába történő visszahelyezésben.

Véleményem szerint az emberek a gyermekek támogatására a legnyitottabbak, hiszen az ártatlan gyermeki lélek mit sem tehet az őt körülvevő környezetről és körülményekről. Nem tud önállóan javítani a saját helyzetén, szülei, családja és sajnálatos esetekben az állam támogatására szorulnak.

Több gyermekotthonnal is kapcsolatban vagyunk, akik várják a segítséget.

Ha a csapat szeretne segíteni, akkor az alábbi linkre kattintva tudunk ajánlani megfelelő szervezetet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük