Mi lesz a gyermekotthonokkal december után?

A december a legsűrűbb hónap a jótékonysági szervezetek életében. Karácsony révén szervezik a saját programjaikat, és koordinálják a hihetetlen mennyiségben érkező tárgyi adományokat.

Szerencsére decemberben sokan érzik úgy, hogy adományokkal szebbé tudják tenni a rászorulók karácsonyát. A legtöbben a gyermekotthonokat és a nehéz körülmények között élő családokat segítik. Rengeteg otthon már nem is tudott fogadni adományt decemberben, mert már annyi mindent kaptak, hogy nem volt hol tárolni.

Mi is kaptunk ilyen visszajelzést és jó volt hallani, hogy ennyien szeretnek adni. Sokan kaptak tartós élelmiszereket is, amiknek azonban a tárolása nehezen megoldott. A folyamatos ellátást így nehéz biztosítania a szervezeteknek. Gondoljunk csak bele, hogy egy gyermekotthonnak milyen tárolási lehetősége van? Van egy konyhájuk, esetleg egy kis kamra és valami külső garázs, fészer vagy ilyesmi. A konyhában és a kamrában viszonylag kevés élelmiszer tárolása lehetséges, a külső tárolóhelyek pedig gyakran bedohosodnak vagy betalálnak a rágcsálók. És még nem is beszéltünk a lejárati időről, iszonyatos munka a decemberben felhalmozott készletek folyamatos nyomonkövetése és leltározása.

Mi lehet a megoldás? Nem szeretném ha bárki félreértené ezt a blog bejegyzést, fantasztikus dolog, hogy ilyen mennyiségű felajánlást kapnak a szervezetek, azonban az egyenlőtlen eloszlás miatt felmerülnek váratlan problémák és helyzetek.

Hogy tudunk segíteni?

  • Önkéntesként segíthetünk az otthon munkatársainak.
  • Eltolhatjuk a saját adományozási időszakunkat. Decemberben minden család pénztárcáját megterhelik az ünnepek, viszont tavasszal és nyáron ugyanúgy örülnek az adományoknak, mint decemberben. Sőt, talán még jobban, mivel más időszakokban olyan ritka a segítség, mint a fehér holló.
  • A pénz adomány bármikor jól jön a karitatív szervezetek számára, mivel azt hatékonyan tudják beosztani.
  • Ne csak karácsony alkalmával gondoljunk a nehéz sorsú emberekre, hanem az év többi részén is.

Mi is arra bíztatunk minden céget, hogy ne csak decemberben jótékonykodjon, hanem az év más időszakában is. Számos lehetőség adódik tavasszal és nyáron, amire máskor nem is lenne mód. Járjon mindenki nyitott szemmel és segítsen ahol tud. Aki próbálta már, az tudja, hogy ha az ember másokon segít, akkor saját magán is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük