Nemzetközi hulladékgyűjtő nap – Tegyünk Rendet Magunk Körül!

A bolygónk állapota és következésképpen a környezetvédelem számos aggodalomra ad okot, ettől hangos a sajtó. A szemétszigetekről és szemétfolyókról rengetek kép és videó kering az interneten és a hulladékkérdés egyre nagyobb problémát jelent a társadalomnak.

A probléma széles kört érint és nagyon összetett, nehéz lenne mélységeiben tárgyalni egy rövid blogbejegyzésben. És sokan azt kérdezik,
hogy hol érint ez engem?

Sajnos azt kellett látnunk, hogy a hulladékkérdés mindenkit érint, aki rendezett, tiszta környezetre vágyik. Nem a világ problémáit kell megoldani, csak a saját közvetlen élőterünknek a helyzetét.

Hányszor látni, ahogy az autóból dobálják a cigicsikket az útra? Vagy ahogy a papírzsebkendőt használat után az út szélére hajítják? Ki látott már üres üvegeket és műanyag flakonokat szanaszét heverni buszmegállók, szórakozóhelyek környékén? Ki találkozott már illegális szemétlerakattal erdők mentén, természetvédelmi területeken?

Tavaly a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap alkalmából hulladékgyűjtési akciót szerveztünk a Fundoklia-Völgy természetvédelmi területén
található illegális hulladék felszámolására. Egy délelőtt alatt 70 zsák szemetet és egyéb gumi, lom hulladékot gyűjtöttünk, amelynek hulladékudvarba történő elszállításáról az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonporfit Kft. gondoskodott.

Egy délelőtt alatt szemmel látható eredményt ért el egy maroknyi ember, a környéken élők így újra örömmel tudtak kitekinteni az ablakukból és nyugodt szívvel vihették el a kutyájukat sétálni.

Szóljon erről a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap, mindenki tegyen rendet a saját háza táján, hogy tiszta és szép környezetben élhesse a mindennapokat!

Aki pedig szeretne még többet tenni, annak szívesen segítünk a szervezésben.