Valódi segítség, igazi hatások!

Eszter vagyok a Karitatív Csapatépítés megálmodója és alapítója.

Amikor 2019-ben, egy nagy levegőt véve kiléptem a stabilitást és családi légkört adó multis munkahelyemről (amit mindig is imádtam) az a cél lebegett a szemem előtt, hogy minél több helyen tudjak segíteni.

Ekkor még nem is gondoltam, hogy annál sokkal nagyobb segítségre van szükség mindenhol, mint az elsőre látszik. Ahogy sorra jártam a befogadó intézményeket (gyermekotthonok, óvodák, iskolák, állatmenhelyek, természetvédelmi területek) megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen hétköznapi problémákkal küzdenek:

  • kidől a kerítés az óvodában
  • leesik a vakolat az iskolában
  • nincs kutyaól az állatmenhelyen

Ami talán még ennél is jobban megdöbbentett, hogy sok helyen, hiába kap egy intézmény pénzt, ha nem jön ki a festő egy szem szobáért, vagy nincs az a pénz, amiért valaki kimegy a Peszéri-erdőbe invazív fajokat írtani.

Persze vannak esetek, amikor csak a pénz tud megoldás lenni. Például ha kell egy új inkubátor a Bethesda Gyermekkórházba, azt nem fogjuk összerakni még egy 70 fős mérnök csapattal sem.

De a legtöbbször, egy elsőre verbuváltnak tűnő, az elején még bizonytalan csapat, akikben a szándék és a lelkesedés megvan, profi irányítás alatt összeszokott, edzett csapattá fejlődve sokkal többet tud segíteni mint akár egy milliós adomány.

Valódi segítséggel valódi hatásokat tudunk okozni. 

Szülők nélkül maradt gyermekek arcára felejthetetlen mosoly.
Az elkészült kutyaházakban boldog kutyusok lakhatnak.
Hazánk természeti kincsei több hektárnyi területet szereznek vissza az idegen fajoktól.

Kutyaházak

A közösen végzett segítség jobban összehoz, mint bármi.

Hatalmas öröm számomra látni, hogy mindamellett, hogy rengeteget segítséget tudunk adni közösen, a csapatok is egyre összekovácsoltabbak, egyre összetartóbbak lesznek a programok után!

Remélem 2023-ban is találkozunk és közösen tudunk tenni egy szebb világért! 🙂